ACTUEEL

Vroom start als toezichthouder bij Reinier Haga

Margreeth Vroom is per 1 januari 2016 lid van de raad van toezicht van de Reinier Haga Groep. Zij neemt de plaats in van Margriet Schneider, die in sinds november 2015 voorzitter raad van bestuur is geworden van het UMC Utrecht.

Mevrouw Vroom is divisievoorzitter van het Operatiecentrum en Intensive Care van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Daarnaast is zij kernhoogleraar Intensive Care Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien heeft zij verschillende organisatorische functies in het AMC, waaronder voorzitter van het stafconvent.

Na haar studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialiseerde Margreeth Vroom zich tot anesthesioloog-intensivist. Zij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien voltooide zij onder meer een MBA aan de Nyenrode business universiteit.

Portefeuille

Vroom zal binnen de raad van toezicht de medische portefeuille gaan beheren. "Naast haar medische achtergrond is zij een ervaren bestuurder. Voor onze raad is haar ervaring en kennis op het scheidsvlak van zorg en organisatie belangrijk", zegt Elmer Mulder, voorzitter van de raad. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top