ACTUEEL

1,2 miljoen overstappers bij zorgverzekeraars

Van de verzekerden in Nederland stapt per 2016 7 procent over naar een nieuwe zorgverzekeraar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van informatiecentrum voor de zorg Vektis, die voorzitter André Rouvoet van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland maandag in zijn nieuwjaarstoespraak noemde.

Bijna 1,2 miljoen mensen maakten de overstap tegen 1,1 miljoen mensen vorig jaar. Het voorlopige overstappercentage voor 2016 ligt duidelijk hoger dan het voorlopige cijfer van vorig jaar (6,5 procent). Het definitieve overstappercentage kwam toen uit op 6,8 procent. Begin april komen de definitieve cijfers over dit jaar.

Opzeggen

Verzekerden konden tot 1 januari 2016 hun zorgverzekering opzeggen. Tot uiterlijk 1 februari 2016 hebben overstappers de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

hans peltenburg

5 januari 2016

En ieder jaar geven de verzekeraars een half miljard euro uit om in elkaars vijvertje te vissen. Laten we ophouden met die idiote martktwerking. De zorg is er niet goedkoper van geworden en er is alleen maar meer bureaucratie bij gekomen.

Top