ACTUEEL

Code rood: Groningse ziekenhuizen aangepast open

De code roos die vandaag voor het noorden van het land is afgegeven heeft gevolgen voor de ziekenhuiszorg in Groningen. Het UMCG, het Martini Ziekenhuis en de Ommelander Ziekenhuisgroep (OZG) kampen met problemen omdat een groot deel van het personeel de ziekenhuizen moeilijk kan bereiken.

Het UMCG laat weten dat een flink deel van het UMCG personeel vanwege de ijzel niet in staat is op het werk te komen. “Patiënten die vandaag in het UMCG moeten zijn vragen we zelf een afweging te maken of ze willen komen. We sluiten ons echter wel aan bij de oproep van het KNMI alleen de weg op te gaan als dat strikt noodzakelijk is.”

Het UMCG gaat proberen de poliklinieken zoveel mogelijk normaal te laten draaien, maar laat weten dat dit zal met de verminderde bezetting lastig gaat worden.

Nachtploeg

Het Martini Ziekenhuisis gewoon open. Een groot deel van het personeel die nachtdienst heeft gedraaid, blijft langer doorwerken zodat de zorg op de afdelingen gecontinueerd kan worden. Alle geplande operaties zijn opgestart. Ook alle afspraken gaan in principe gewoon door. Wel vraagt het ziekenhuis om begrip als zaken door de gladheid anders lopen dan oorspronkelijk gepland.

Bij het OZG zijn alle geplande afspraken bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen tot 12.00 uur afgezegd. Het gaat om alle afspraken in de poliklinieken en alle geplande opnames op de locaties Delfzijl en Winschoten. Naar schatting moeten enkele honderden patiënten een nieuwe afspraak maken. Spoedoperaties gaan gewoon door. Ook de Spoedeisende Hulp blijft gewoon open.

Het is niet bekend of het Refaja ziekenhuis, onderdeel van de Treant Zorggroep, aanpassingen heeft moeten doen vanwege de gladheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top