ACTUEEL

Nieuwe directievoorzitter voor Reinier de Graaf

Carina Hilders is per 1 januari 2016 de nieuwe directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zij volgt Jaap van den Heuvel op die in december zijn vertrek aankondigde.

Hilders is sinds 2002 aan Reinier de Graaf verbonden als gynaecoloog en combineerde deze functie sinds een jaar met die van directeur Medische Zaken. Daarnaast is zij zes jaar voorzitter van de medische staf geweest en was in die rol ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie met HagaZiekenhuis tot de Reinier Haga Groep. De raad van bestuur van de Reinier Haga Groep had een sterke voorkeur voor een kandidaat met "Reinier-DNA" en denkt die in Hilders te hebben gevonden.

De raad van bestuur van de Reinier Haga Groep stelt trots te zijn op de benoeming van Carina Hilders. Want behalve haar medische en bestuurlijke kwaliteiten en ervaring binnen het ziekenhuis, is zij bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast heeft zij binnen de beroepsgroep van medisch specialisten een "toonaangevende rol". Zo is Carina Hilders voorzitter geweest van de projectgroep Medisch Specialist 2015 van de Orde van Medisch Specialisten. Binnen het project Verspilling in de Zorg (ministerie van VWS) is zij voorzitter van de projectgroep Curatieve Zorg.

Carina Hilders

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

7 januari 2016

Van harte gefeliciteerd Carina en veel succes.

Top