ACTUEEL

Vakbond krijgt gelijk in conflict Brabantse thuiszorg

De Geschillencommissie Fusiegedragsregels van de SER heeft vakbond ABVAKABO FNV op alle punten gelijk gegeven in het conflict tussen de vakbond en de Brabantse thuiszorginstellingen. ABVAKABO FNV had een klacht ingediend over het te laat en onzorgvuldig informeren over de overdracht van personeel van TanteLouise/Vivensis naar TSN West-Brabant. Daardoor kon de vakbond niet meer tijdig een oordeel geven en leden adequaat ondersteunen.

Personeelsoverdracht TanteLouise/Vivensis

Het thuiszorgpersoneel van de Bergen op Zoomse zorginstelling TanteLouise/Vivensis zou op 23 maart 2009 worden overgedragen aan TSN West-Brabant. Het personeel kreeg dit op 6 maart pas te horen en de bonden werden pas drie dagen van tevoren van het plan op de hoogte gebracht. Deze stellen dat dit te laat was en de informatie te summier. ABVAKABO FNV heeft hierop een klacht ingediend bij de Geschillencommissie Fusiegedragsregels van de SER. Deze commissie stelt de vakbond in het gelijk. TanteLouise/Vivensis heeft zich niet gehouden aan de informatieplicht aan vakbonden. TanteLouise/Vivensis beheert zowel verpleeg- en verzorgingshuizen, als een thuiszorgafdeling waar ongeveer 400 medewerkers werkten.

Personeel TSN West-Brabant

Volgens de ABVAKABO FNV zijn de gevolgen voor het personeel ernstig. “TSN West-Brabant, onderdeel van schoonmaakbedrijf Asito, heeft flink gesneden in de kosten om mee te kunnen doen aan de aanbesteding van gemeente. De rekening hiervan is neergelegd bij het personeel en daardoor is veel onrust ontstaan. Er zijn ontslagen gevallen en de achterlopende administratie leidt tot een grote klachtenstroom.”

Vakbond content met uitspraak

Marlieze Warnaar, bestuurder Zorg van ABVAKABO FNV vindt dat veel werkgevers de rekening wel erg makkelijk bij het personeel neerleggen. “We zijn daarom erg blij met de uitspraak. We hopen dat werkgevers het voortaan uit hun hoofd laten de vakbonden buiten de deur proberen te houden bij een fusie of overdracht van personeel.”

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top