Tech

Maasstad neemt nieuw ERP-systeem in gebruik

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft op 4 januari CareCTRL, het op SAP gebaseerde ERP-systeem van PinkRoccade Healthcare, in gebruik genomen. Het Maasstad meldt dat de livegang volgens planning is verlopen.

ERP staat voor enterprise resource planning. ERP-systemenworden voornamelijk binnen organisaties gebruikt ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf. Het systeem in het Maasstad Ziekenhuis verbindt alle ondersteunende bedrijfsprocessen in het ziekenhuis met elkaar, zoals finance & control, zorgfacturering, inkoop & logistiek, klinische fysica, vastgoedbeheer en milieu & veiligheid en dat biedt voordelen. Ziekenhuizen als het AMC, Amphia, Rijnstate en Slingeland gebruikten CareCTRL al.

Procesgericht

Jean-Bart Bügel, Manager Financiën van het Maasstad Ziekenhuis hoopt met het systeem de bedrijfsvoeringprocessen van het ziekenhuis te optimaliseren: "Door CareCTRL is onze bedrijfsvoering veranderd van afdelingsgericht naar procesgericht." Dit moet volgens Bügel leiden tot grotere efficiency, kwaliteitsverbeteringen en betere stuurinformatie. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

7 januari 2016

het begin van het einde .....

Top