ACTUEEL

Remke Brand nieuwe directeur Stichting Wielewaal

Remke Brand is de nieuwe directeur van Stichting Wielewaal met ingang van 15 februari 2016. Zij volgt Corina Gielbert op, die sinds 1 december 2015 directeur van het Nationaal Ouderenfonds is.

Brand heeft de afgelopen twintig jaar gewerkt voor het Ronald McDonald Kinderfonds, in verschillende functies. Het Kinderfonds zorgt dat zieke en gehandicapte kinderen in Nederland zich veilig en geborgen voelen door de aanwezigheid van hun ouders, onder meer door Ronald McDonald Huizen waar ouders op loopafstand van het ziekenhuis logeren en Vakantiehuizen voor gezinnen met een kind met een beperking. De laatste tien was Brand adjunct-directeur van het Kinderfonds.

De raad van toezicht van Wielewaal is blij met de benoeming van Remke als nieuwe directeur. Voorzitter Marcel Dopper: "Alle ontwikkelingen in de zorgsector en reisbranche maken het leven van een vrijwilligersorganisatie in deze sector er niet gemakkelijker op. Wielewaal heeft een directeur nodig die al die ballen in de lucht kan houden, een koers uitzet en waar nodig fondsen daarbij werft. Met Remke hebben we de juiste persoon gevonden." Stichting Wielewaal organiseert vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang voor kinderen en volwassenen met een beperking. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top