ACTUEEL

Avans sluit lokalen om schurft bij student

Een student fysiotherapie van Avans Hogeschool in Breda heeft schurft opgelopen. Daarom zijn een paar praktijklokalen gesloten. Die worden de komende dagen grondig schoongemaakt. Uit voorzorg blijft de student voorlopig thuis. De hbo-instelling heeft dat donderdag laten weten.

Schurft is een besmettelijke huidziekte, die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Het is een vervelende, maar geen ernstige ziekte. Het is niet bekend waar de student de ziekte heeft opgelopen, maar dat is volgens Avans waarschijnlijk niet op de instelling gebeurd. De aandoening duikt vaker op bij studenten, bijvoorbeeld in Groningen (2013), Delft (2012), Leiden (2011/2012) en Nijmegen (2007/2008).

Mensen kunnen anderen vooral besmetten bij langdurig huidcontact, en dat gebeurt als de aanstaande fysiotherapeuten van Avans op elkaar oefenen. Ook kan het worden overgedragen via handdoeken en beddengoed. In principe zou de student wel naar colleges kunnen gaan, maar hij blijft liever thuis en Avans vindt dat goed. Later kan hij de gemiste lessen inhalen.

De medestudenten van de jongen zijn op de hoogte gebracht. Als ze jeuk krijgen, moeten ze naar de huisarts. Avans heeft nog geen meldingen dat anderen schurft hebben opgelopen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top