ACTUEEL

Interzorg benoemt nieuwe rvt-voorzitter en lid

De raad van toezicht (rvt) van Interzorg Noord-Nederland wordt uitgebreid met twee nieuwe leden. Vanaf 1 maart is Han de Ruiter voorzitter en sinds 1 januari is Emmy van Es gewoon lid.

Han de Ruiter neemt het voorzitterschap van Peter Smulders over wiens zittingstermijn dan afloopt. De Ruiter, voormalig lid van het college van bestuur, is nu bij de Hanzehogeschool in Groningen verantwoordelijk voor het strategisch doel van de hogeschool healthy ageing. In het verleden is hij werkzaam geweest als verpleegkundige, socioloog, wetenschapper, bestuurder en toezichthouder.

Emmy van Es is voorgedragen door de cliëntenraad. De afgelopen acht jaar was zij rvt-lid bij een Friese zorginstelling. In het verleden heeft zij onder meer gewerkt als manager bedrijfsvoering bij het UMC Groningen. "Met haar kennis en ervaring op het gebied van verpleegkunde en gezondheidswetenschappen, kan zij specifiek vanuit het oogpunt van de cliënt een bijdrage leveren aan het verder vormgeven van de veranderingen in de zorg binnen Interzorg", aldus de zorgaanbieder, die actief is in Noord- en Midden-Drenthe.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top