ACTUEEL

Geen thuiszorg voor mensen in Lingewaard

Een onbekend aantal mensen in de gemeente Lingewaard die huishoudelijke hulp krijgen, moeten het sinds 1 januari zonder deze hulp stellen. Dit is het gevolg van een personeelstekort door een laat gestarte aanbestedingsprocedure voor de thuiszorg, schrijft De Gelderlander.

In totaal hebben 335 mensen in de gemeente recht op thuiszorg. Hoe groot de groep precies is die nu geen hulp krijgt, weet de gemeente niet, volgens de krant. Wel weet een gemeentewoordvoerder te melden dat niemand verstoken is geweest van acute zorg. De gemeente heeft mensen in een brief gevraagd te bellen als ze in nood komen. Vier mensen zouden dit daadwerkelijk hebben gedaan.

De vier nieuwe aanbieders die de thuiszorg per 1 januari overnamen van Stichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) hadden niet voldoende personeel voor 335 cliënten. Na bemiddeling van de gemeente zijn 21 medewerkers van STMG voor de nieuwe zorgaanbieders gaan werken. Naar verwachting krijgt iedereen die recht heeft op zorg in Lingewaard, die weer vanaf maandag 11 januari.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top