Vastgoed

Ziekenhuis Enschede begint verhuizing

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is vrijdag begonnen met een grootschalige verhuizing. Die gaat zaterdag door. Op maandag gaat het nieuwe ziekenhuis officieel open. Het heeft 275 miljoen euro gekost.

De verhuizing begint met de poliklinieken. Daarom zijn er vrijdag geen afspraken. De patiënten die nog worden verpleegd, verhuizen op zaterdag. Elke twee minuten gaat iemand van het oude naar het nieuwe gebouw. In totaal gaat het om maximaal driehonderd mensen.

Het MST heeft nu twee gebouwen aan de rand van het centrum van Enschede, een uit 1914 en een uit 1984. Die zijn met elkaar verbonden door een vijfhonderd meter lange loopbrug langs twee straten en een huizenblok. Het nieuwe gebouw staat naast een van die twee gebouwen.

Een van de twee oude vestigingen wordt na de verhuizing gebruikt voor stafmedewerkers, zoals administratie. Het andere gebouw gaat in de verkoop. De loopbrug wordt grotendeels gesloopt.

Het ziekenhuis heeft straks minder bedden. Het aantal daalt van 1100 naar 760. "We doen meer dagbehandelingen, waarbij mensen niet hoeven te overnachten'', aldus een woordvoerder. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top