ACTUEEL

Logeerhuizen Dr. Leo Kannerhuis hoeven toch niet dicht

De gespecialiseerde logeerhuizen voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met autisme van het Dr. Leo Kannerhuis kunnen worden behouden. Hiertoe intensiveert het Kannerhuis de bestaande samenwerking met Pluryn.

Per 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor logeeropvang voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Even leek het alsof  er door bezuinigingen onvoldoende budget zou zijn om de gespecialiseerde opvang van het Kannerhuis open te houden. Het recente besluit van staatssecretaris Van Rijn om de tarieven landelijk vast te stellen en de samenwerking met Pluryn, maken het mogelijk om het aanbod te behouden en verder te ontwikkelen, zo laat de organisatie nu weten.

Op verzoek van het minister van Volksgezondheid werkend het Kannerhuis en Pluryn ook aan een oplossing voor mensen met autisme en een zeer complexe zorgvraag. Het gaat om mensen die naast ASS ook forse gedragsproblematiek en eventueel een verstandelijke beperking hebben. Voor deze doelgroep is momenteel geen passende behandelomgeving beschikbaar in Nederland, stellen de zorgaanbieders.

Er zijn in Nederland ongeveer 40 mensen die een dergelijke specifieke behandelomgeving nodig hebben. Voor deze moeilijk plaatsbare doelgroep willen Pluryn en het Kannerhuis wonen met begeleiding realiseren op of nabij een locatie van Pluryn. Het Dr. Leo Kannerhuis stelt zijn GGZ- en ASS-expertise beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top