ACTUEEL

Overheid beschikt ook over kindercapsules Tamiflu

De Nederlandse overheid beschikt sinds dinsdag over zoveel kindercapsules Tamiflu dat honderdduizenden kinderen, die minder dan veertig kilo wegen, de virusremmende behandeling kunnen ontvangen. Dit meldt MedNet. Daarnaast is de gebruiksaanwijzing van Tamiflu vernieuwd. Nu is daarin opgenomen dat, alléén tijdens een uitbraak van een grieppandemie, ook kinderen tussen de zes en twaalf maanden voor behandeling in aanmerking komen.

Helft kindervaccin geleverd

Met het huidige aantal kindercapsules beschikt, de overheid over de helft van wat ze in juni heeft besteld. Leverancier Roche verwacht medio november de rest te leveren. Lees meer op MedNet.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top