ACTUEEL

Neurochirurg UMCG opereerde verkeerde kant rug

Het medisch tuchtcollege in Groningen heeft een neurochirurg van het UMC Groningen op de vingers getikt, omdat hij een hernia-patiënt aan de verkeerde kant van zijn rug heeft geopereerd. De arts nam te veel risico. Het tuchtcollege vindt een berisping daarom op zijn plaats.

De chirurg heeft toegegeven dat hij en zijn team voorafgaand aan de operatie onvoldoende tijd hebben genomen om te controleren of er wel aan de goede zijde geopereerd werd. Dat zou niet goed zijn gebeurd doordat de anesthesist te laat kwam bij de operatie.

"Ik wist dat ik rechts moest opereren, maar ik ben aan de verkeerde kant van de patiënt gaan staan, waardoor er een verwisseling in mijn hoofd is ontstaan'', aldus de neurochirurg bij de behandeling van de zaak afgelopen najaar.

De operatie vond plaats in juni 2013 in Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Toevallig bleek de patiënt aan de andere kant van zijn rug ook een kleine hernia te hebben. Door de fout moest hij echter nog een keer geopereerd worden. Revalideren duurt daardoor een stuk langer, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top