ACTUEEL

’t Huis op de Waard wil samengaan met Marente

Het bestuur en de raad van toezicht van ’t Huis op de Waard vinden het niet langer verstandig de zelfstandigheid van de stichting voort te zetten, gezien de veranderingen in het huidige zorgstelsel. Om die reden heeft de ouderenzorgaanbieder ervoor gekozen om onderdeel te worden van de stichting Marente.

’t Huis op de Waard is nu nog een zelfstandige stichting voor ouderenzorg in Leiden. Volgens haarzelf is ze in de huidige vorm "te kwetsbaar" om in de toekomst goede zorg te blijven bieden aan haar cliënten. Het bestuur en de raad van toezicht heeft daarom besloten om aan te sluiten bij een andere zorgorganisatie. Na gesprekken met meerdere organisaties in de regio Leiden, heeft ‘t Huis op de Waard gekozen om onderdeel te worden van de stichting Marente.

De visie en de stabiliteit van Marente sluiten "naadloos" aan op de wensen van 't Huis op de Waard, aldus de laatste. De keuzemogelijkheid voor inwoners van Leiden wordt niet beperkt. ‘t Huis op de Waard heeft er alle vertrouwen in dat zij met Marente een gezonde toekomst tegemoet gaat met behoud van haar eigen karakter. De instellingen voeren nu een haalbaarheidsonderzoek uit om mogelijkheden van definitieve samenwerking te verkennen. Het voornemen om samen te gaan, gaan zij op korte termijn melden aan de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument & Markt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top