ACTUEEL

Eerste Kamer twijfelt over invoering EPD

De Eerste Kamer heeft ernstige twijfels over de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD). De Eerste Kamer wil daarom meer tijd om burgers en experts te raadplegen over het EPD. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Burgerraadplegingen en experbijeenkomst

De twijfels van de Eerste Kamer vertragen de invoering van het EPD. In december houdt de senaat een serie burgerraadplegingen en op 9 december een expertbijeenkomst, weet het Nederlands Dagblad. De expertbijeenkomst is vrij uniek voor de Eerste Kamer. Deze bijeenkomsten worden in de regel georganiseerd door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer is echter van mening dat de expertbijeenkomst noodzakelijk is om tot een goed gefundeerd besluit te komen.

Principeakkoord BIOZ en VWS

Eerder deze week heeft ICTzorg nog bekend gemaakt dat het Bestuurlijk ICT Overleg Zorgverleners (BIOZ) en het ministerie van VWS tot een principeakkoord zijn gekomen over de invoering van het EPD. De nadruk zal liggen op de regionale EPD’s.  Arie Nieuwenhuijzen Kruseman, voorzitter van zowel het BIOZ als KNMG, gaf al aan te betwijfelen of in 2010 alle zorgverleners aangesloten zullen zijn op het landelijk schakelpunt.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top