ACTUEEL

Diagnostisch centrum Certe vernieuwt raad van toezicht

Michel Dutrée, Erik Kuik en Ruurd Jan Roorda zijn benoemd als nieuwe leden van de raad van toezicht van Certe. Dutrée neemt het voorzitterschap over van Jan Huizinga die na negen jaar afscheid neemt.

Dutrée is directeur Assistis Strategy & Consultancy en voormalig directeur van de farmaceutische branchevereniging Nefarma. Roorda is bestuursvoorzitter van Tergooi en toezichthouder in de zorg. Kuik is bestuursvoorzitter van zorgaanbieder Alliade.

De vacante posities zijn ontstaan door het vertrek van Guus Bruins, lid raad van bestuur Treant Zorggroep, en Boudewijn Ponsioen, bestuursvoorzitter van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Naast de drie nieuwe leden bestaat de raad van toezicht uit Frits Migchelbrink, voormalig directeur Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland (NOM),  Thys van der Molen, hoogleraar huisartsengeneeskunde bij het UMCG en Gerard Renkema, burgemeester van Nijkerk.

Verandering

De nieuwe raad van toezicht moet een waardevolle bijdrage gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van Certe als aanbieder van medische diagnostiek en advies. “Het vakgebied waarin wij opereren is aan grote veranderingen onderhevig," zegt bestuursvoorzitter Harjan van Dam van Certe. “Denk alleen al aan vaktechnische en digitale innovaties, maar ook zeker de veranderende klantvraag speelt mee. Om in alle ontwikkelingen mee te kunnen gaan, moeten wij snel en flexibel in kunnen spelen op diverse en complexe vraagstukken.”

Certe is de grootste aanbieder van integrale medische diagnostiek en advies in Noord-Nederland. Door middel van laboratoriumonderzoek, functieonderzoeken en beeldvormende diagnostiek levert Certe hoogstaande medische diagnostiek en hiervan afgeleide producten en diensten voor zorgverleners en hun patiënten. De daarvan afgeleide behandeladviezen worden multidisciplinair, waarmee Certe fungeert als schakel binnen dit zorgnetwerk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top