Finance

'Ruziënde artsen grijpen naast tonnen'

De medisch specialisten die na jarenlange conflicten vertrokken bij ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen kunnen fluiten naar ruim 300.000 euro die zij van de zorginstelling eisten. Dat blijkt uit een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg, meldt RTL Z.

In het afgelopen anderhalf jaar zijn de zeven anesthesiologen bij het ziekenhuis vertrokken, na jarenlange ruzies over capaciteitsproblemen. Een externe commissie oordeelde dat deze conflicten de patiëntveiligheid bedreigden. Door het plotselinge vertrek was het ziekenhuis genoodzaakt om zelf een deel van de zorg over te nemen. Zorgsaam heeft nog geen vaste anesthesiologen aangetrokken, het werk wordt uitgevoerd door waarnemende artsen.

De anesthesiologen eisten na hun vertrek 315.000 euro voor de goodwill van hun praktijk op de intensive care. Toen Zorgsaam weigerde dit te betalen, stapten de specialisten naar het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. Die oordeelde volgens RTL Z onlangs dat de specialisten geen aanspraak kunnen maken op de betaling, onder meer omdat zij hun praktijk zelf "in de steek" lieten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top