Tech

Multifunctionele bedbank Meander krijgt internationale prijs

Het ontwerp van de bedbank in Meander Medisch Centrum heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Het gaat om de Good Design Award 2015. De bedbanken staan op bijna alle eenpersoonskamers in het ziekenhuis en zijn daar een welkome aanvulling op de ziekenhuiszorg.

Overdag kan de bedbank worden gebruikt door het bezoek als bank. Het meubelstuk is eenvoudig om te bouwen tot een slaapbank. ‘s Nachts kan een familielid dan bij een patiënt overnachten. Deze manier van ‘rooming in’ is vooral heel prettig voor de verlos- en kinderafdeling, voor de palliatieve afdeling, voor mantelzorgers en voor mensen die angstig of verward zijn. De bedbanken zijn een extra voorziening in het ziekenhuis. De aanschaf is mogelijk gemaakt door fondsenwerving via de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum.

Good Design

Good Design is internationaal één van de meest prestigieuze en oudste ontwerpprijs, georganiseerd door Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design in samenwerking met het Europese centrum voor Architectuur, Kunst, Vormgeving en Stedenbouwkunde. Zij hebben deze week de Good Design Award 2015 voor "The Sofa” toegekend. De bedbank is eerder genomineerd voor de innovatieprijs van stichting Voorzorg Utrecht. Meander Medisch Centrum is blij met deze prachtige erkenning voor dit unieke meubelstuk dat in overleg tussen de architect Atelier PRO en de gebruikers tot stand is gekomen.

Het is niet de eerste keer dat Meander Medisch Centrum erkenning krijgt voor haar architectuur. Eerder al ontving het ziekenhuis de WAN Healthcare Award 2014 (built category) en de Healthcare Environment Award 2015 (acute care category). Ook de SBID Healthcare Design Award 2015 voor het interieurontwerp in de categorie zorg viel Meander MC ten deel.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top