ACTUEEL

Proef Zilveren Kruis Achmea valt slecht bij Zwolse politiek

De politiek in Zwolle is niet te spreken over een proef die zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea in de stad houdt. De zorgverzekeraar contracteert daar per wijk één zorgorganisatie als hoofdaanbieder. De gemeenteraad vreest dat cliënten de dupe zullen worden en dat er ingrijpende gevolgen zullen zijn voor de zorginfrastructuur in Zwolle.

Volgens dagblad De Stentor hebben lokale politici met name moeite met de beperking van keuzevrijheid voor cliënten. Oppositiepartijen SP, GroenLinks, Swollwacht en Cetin willen het experiment beëindigd zien. Een motie die hiertoe opriep, haalde het maandag in de raadsvergadering echter niet. Wel worden burgemeester en wethouders opgeroepen met Zilveren Kruis Achmea en het Rijk in gesprek te gaan over de nadelige effecten van de proef en wil de raad zelf ook praten met de zorgverzekeraar, aldus De Stentor.

Vakbond FNV is de proef vooral bedoeld als bezuinigingsmaatregel, maar Zilveren Kruis Achmea ontkent dat. Volgens de zorgverzekeraar moet het experiment leiden tot minder papierwerk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top