ACTUEEL

Levenslang voor dubbele 'medicijnmoord'

Een 25-jarige man uit Amsterdam moet levenslang de cel in voor twee zogeheten medicijnmoorden. De rechtbank in Amsterdam legt hem de straf op voor de moord op twee mannen uit de Dominicaanse Republiek van 22 en 24 jaar.

De Amsterdammer van Dominicaanse afkomst bracht de twee om het leven om de verzekering te kunnen oplichten. Hij voor de twee slachtoffers vlak voor hun dood een levensverzekering afgesloten, met hemzelf als begunstigde. Ze overleden nadat ze waren ingespoten met succinylcholine, een spierverslappend middel dat normaal alleen in operatiekamers wordt gebruikt.

Volgens de rechtbank heeft de man gewetenloos en berekenend gehandeld. Hij was voor de Dominicanen, die geen Nederlands spraken, een vertrouwenspersoon en misbruikte dat vertrouwen op meedogenloze en kille wijze, aldus de rechtbank. Daarom acht ze een levenslange celstraf gepast, ook al omdat de Dominicaanse Amsterdammer geen enkel berouw of inzicht in zijn daden heeft getoond.

Slachtoffers

De man kende beide slachtoffers van jongs af aan en hielp ze met hun financiën en andere zaken. Op het leven van één van hen had hij een verzekering van 300.000 euro afgesloten. Andere verzekeringen waarvan hij hoopte te profiteren, zouden hem 2,5 miljoen euro opleveren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top