ACTUEEL

KNMG ziet weinig heil in governancewetgeving

Artsenfederatie KNMG acht het hoogst twijfelachtig dat de probleemanalyse en beleidsvoorstellen van minister Ab Klink van VWS op het gebied van governance op steunt uit het veld kunnen rekenen. Dat schrijft algemeen directeur van de KNMG Paul Rijksen in een brief aan de vaste Kamercommissie voor VWS.

Oplossing voor governancestructuur

De KNMG betwijfelt ook of de brief ‘Ruimte en Rekenschap’ wel voldoende steun vanuit de politiek zal krijgen. De KNMG heeft in augustus al kanttekeningen bij de probleemanalyse en beleidsvoorstellen geplaatst. De KNMG betwijfelt de zin van wetgeving. Rijksen: “Het is dan ook zeer de vraag of de door de minister gesignaleerde problemen in de zorg, zo zijn analyse al breed gedragen wordt, het beste met wetgeving – en dan ook nog deze wetgeving – worden opgelost.” De KNMG vraagt de vaste Kamercommissie bij de minister te bepleiten dat VWS veldpartijen moet raadplegen. Volgens de artsenfederatie kan intensief beraad ‘van groot nut’ zijn om tot een oplossingsrichting voor een betere governancestructuur te komen.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top