ACTUEEL

Apotheekondersteuners gaan zelfstandig verder

De beroepsvereniging van apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en farmaceutisch managers Optima Farma staat sinds 1 januari 2016 weer op eigen benen. Daarmee is een einde gekomen aan drie jaar samenwerking met de branchevereniging van apothekers KNMP.

In een korte verklaring laat Optima Farma weten het spijtig te vinden dat de samenwerking met de KNMP is gestopt. Het doel van deze samenwerking was het optimaliseren van de farmaceutische patiëntenzorg, hetgeen een taak is van het complete apotheekteam: apothekersassistenten, farmaceutisch managers, farmaceutisch consulenten én apothekers.

Omdat de bureauondersteuning is weggevallen is het bestuur van Optima Forma druk bezig met een reorganisatie van de vereniging en met een herverdeling van taken. Als gevolg van de ontvlechting verdwijnt na dertig jaar het vakblad Optima Farma. De vereniging werkt nu aan andere vormen van communicatie. Daarnaast wil de zelfstandige vereniging werk maken van het werven van de nieuwe leden. De potentiële achterban telt circa 15 duizend apothekersassistenten, farmaceutisch managers en farmaceutisch consulenten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top