HRM

'Buurtzorg dicht bij overname TSN Thuiszorg'

Zorgaanbieder Buurtzorg Nederland onderhandelt met zo'n 350 gemeenten en de bewindvoerders van TSN Thuiszorg om de zorg van de noodlijdende thuiszorgorganisatie over te nemen. Dat meldt de NOS op basis van verschillende bronnen.

De onderhandelingen zijn volgens de NOS in een vergevorderd stadium. In de loop van volgende week wordt met een aantal grote gemeenten apart gesproken. Daarmee is mogelijk ook de werkgelegenheid van de betrokken medewerkers gered, aangezien Buurtzorg deze bij een eventuele overname zou willen overnemen. Bij TSN zijn zo'n 12.000 thuishulpen actief.

TSN Thuiszorg vroeg eind november uitstel van betaling aan, omdat het niet meer genoeg geld heeft om de rekeningen te betalen. Tot nu toe zijn de medewerkers nog betaald. De bewindvoerders van TSN Thuiszorg willen met het oog op de lopende onderhandelingen niet inhoudelijk reageren, aldus de NOS.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

15 januari 2016

DONDERDAG 14 JANUARI 2016, 17:25 omroep gelderland
Buurtzorg trakteert thuiszorgmedewerkers van TSN op 3 rondjes in de kroeg. Overname in zicht? ARNHEM - 'Geef de TSN-thuiszorgmedewerkers maar drie rondjes van mij, want wij zitten in een vergevorderd stadium om TSN over te nemen.' Dat is de boodschap die een medewerker van café-restaurant de Tapperij in Ruurlo afgelopen zaterdag via de telefoon kreeg van Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland.

Afgelopen zaterdag hielden 50 thuiszorgmedewerkers van TSN een nieuwjaarsreceptie voor zichzelf. Dit omdat hun werkgever zich geen kerstpakket voor de medewerkers kon veroorloven. De medewerkers zitten door de problemen van hun werkgever in grote onzekerheid over het behoud van hun baan.

TSN Thuiszorg vroeg eind november uitstel van betaling aan. Sinds die tijd zijn bewindvoerders op zoek naar een oplossing. Het is nog niet bekend of een faillissement voorkomen kan worden en hoe een mogelijke overname eruit zal gaan zien.

Drankjes op kosten van nieuwe werkgever
Volgens de medewerker die Buurtzorg Nederland aan de telefoon kreeg, is de overname nog niet zeker. Maar sprak De Blok over een waarschijnlijke overname. Ieder aanwezige TSN-medewerker mocht drie drankjes drinken op kosten van de mogelijke nieuwe werkgever. 'Hij heeft nog niet betaald. Ik moet de factuur nog versturen', aldus de medewerker van de Tapperij.

Volgens de NOS zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium. In verschillende bijeenkomsten zou Buurtzorg Nederland met meerdere gemeenten tegelijk over de voorwaarden en tarieven van de zorg hebben gesproken. In de loop van volgende week wordt met een aantal grote gemeenten apart gesproken.

Daarna zou er meer duidelijkheid moeten komen over hoeveel zorg en werkgelegenheid er behouden blijft. Volgens de NOS zijn de onderhandelingen niet makkelijk, omdat er met 350 gemeenten gesproken wordt die ieder een eigen afweging maken.

Loon weer aangepast
De mogelijkheid om TSN Thuiszorg failliet te laten gaan wordt ook bekeken. Dat betekent dat de medewerkers officieel op straat komen te staan. Zij worden daarna weer aangenomen door Buurtzorg Nederland. Of dat onder dezelfde arbeidsvoorwaarden is als bij TSN Thuiszorg is nog niet duidelijk.

Volgens FNV zou het loon van de medewerkers inmiddels terug zijn gebracht tot het niveau van mei 2015. De afgelopen maanden hadden medewerkers minder loon gekregen, maar dat wordt volgens de FNV nu dus weer aangepast naar het oude hogere salaris.

Donderdagmiddag was er in Amersfoort een actiebijeenkomst waar het TSN-personeel werd bijgepraat door de FNV.

TSN en Buurtzorg Nederland waren niet bereikbaar voor commentaar.

Olaf Wijman

15 januari 2016

Buurtzorg gaat TSN overnemen? Gerucht of?

Olaf Wijman

15 januari 2016

Zijn in gesprek (Nieuwsuur 15 jan 2016)

Top