Tech

Prinses Máxima Centrum benoemt Chief Information Officer

Sinds 1 januari 2016 is Richard Kamman de nieuwe Chief Information Officer (CIO) bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Hij wordt verantwoordelijk voor de uitbouw van de gehele ICT-omgeving van het nieuw te bouwen kinderoncologisch centrum.

Richard Kamman heeft zeer ruime ervaring met de ontwikkeling en  implementatie van informatietechnologie in de gezondheidszorg. Hij was werkzaam in het UMC Groningen, Radboudumc en tot eind 2015 in het Amphia Ziekenhuis. Ook was hij tot eind 2015 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor klinische fysica.

Het gebruik van ICT in de zorg is steeds verder geïntegreerd in bedrijfsprocessen en besturing, stelt het Prinses Máxima Centrum. Niet alleen in ondersteunende en bestuurlijke processen maar vooral ook in het primaire (zorg)proces is de afhankelijkheid van goed functionerende ICT fors toegenomen. Een ontwikkeling die ook is te zien op de terreinen onderzoek en onderwijs. Om de strategische ambities voor de (nabije) toekomst te kunnen realiseren, is het doorvoeren van omvangrijke ICT-vernieuwingen en keuzes noodzakelijk.

Topexpertise

Het Prinses Máxima Centrum is een initiatief van ouders van patiënten en professionals in de kinderoncologie in Nederland om alle topexpertise op zorg- en onderzoeksgebied samen te bundelen in één nationaal kinderoncologisch centrum. Het is de combinatie van zorg en research waardoor op een geheel vernieuwende manier afstemming tussen onderzoekers en zorgverleners ontstaat om de best mogelijke resultaten voor kinderen met kanker te behalen. De oplevering van de nieuwbouw op de Uithof in Utrecht vindt eind 2017 plaats, de opening volgt enkele maanden later in 2018.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top