ACTUEEL

Geschorste 'seksdokter' wilde in Noorwegen werken

Een Haagse huisarts die in Nederland geschorst is door het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, heeft geprobeerd om in Noorwegen aan de slag te gaan als huisarts. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van Omroep West.

De huisarts, Dewparkash J., zou seks hebben gehad met een patiënt in ruil voor een lipvergroting. Ook zou hij haar herhaaldelijk hebben misbruikt. Hij werd in maart 2015 uit zijn ambt gezet vanwege verregaand grensoverschrijdend gedrag en wordt strafrechtelijk vervolgd, volgens Omroep West. De verdachte zou zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, onder meer in seksueel opzicht. Ook zou hij valse declaraties hebben ingediend.

Ondanks dat hij uit het BIG-register is geschrapt, probeerde J. in september 2015 aan het werkt e gaan als huisarts in de Noorse gemeente Øvre Eiker. Hij schrijft in zijn sollicitatiebrief dat hij in Nederland een geregistreerd huisarts is. J. kreeg de baan niet. Volgens zijn advocaat Gerard Spong is er niets mis met de sollicitatie van zijn cliënt. "Er zijn legio artsen die na een tuchtrechterlijke beslissing in het buitenland aan de slag gaan", zegt Spong. "Ik heb bovendien ook ernstige twijfels bij de beslissing van het Tuchtcollege. Dus wat dat betreft kan ik de actie van mijn cliënt volledig billijken."

Europese zwarte lijst

Juist vandaag wordt er een nieuw Europees systeem ingevoerd dat het moeilijker moet maken voor artsen met een berisping of levenslange schorsing om in een ander land alsnog aan de slag te gaan. Volgens artsenfederatie KNMG blijkt uit de sollicitatie van J. in Noorwegen het belang van deze Europese zwarte lijst. Het is niet voor niets dat bepaalde artsen in Nederland doorgehaald worden, volgens Giliam Kuipers van KNMG. "Dan zou het krom zijn als ze in het buitenland gewoon verder kunnen gaan."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top