Finance

Curator heeft weinig vertrouwen in doorstart Zorghuis Deurne

Het is de vraag of het Zorghuis en Zorgdorp in Deurne een doorstart kunnen maken. Dit blijkt uit het faillissementsverslag van curator Geurt te Biesebeek (Aben & Slag Advocaten), schrijft het Eindhovens Dagblad.

Het facilitaire bedrijf van de zorginstellingen ging eind december failliet. Er zouden overnamekandidaten afgehaakt zijn, volgens het ED. Op dit moment zijn er vier geïnteresseerde partijen. Maar Te Biesebeek schrijft in het verslag dat een overname buiten faillissement hem onmogelijk lijkt. Het voltallige personeel van de zorg-BV zou in zo'n geval van rechtswege overgaan naar de nieuwe zorgaanbieder. Maar vanwege de vele obstakels bij het Zorgdorp – groot pand, hoge kosten, niet brandveilig – acht de curator zo'n scenario weinig kansrijk.

Volgens de curator heeft Zorghuisdeurne Facilitair BV op een enkele maand na alleen maar verlies geleden. Dit zou al zo zijn geweest toen het hele pand nog gebruikt kon worden, dus vóór de handhaving in het kader van de brandveiligheid. Recent liet de curator al weten dat er sprake was geweest van wanbeleid. Maar directeur Kitty Beelen van Zorghuis Deurne ontkende de beschuldiging.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top