ACTUEEL

Ook Achmea zit vast aan STN Zorg

Zorgverzekeraar Achmea moet met Samenwerkende Thuiszorg Nederland (STN Zorg) in Zoetermeer een contract af te sluiten voor 2010. Achmea wilde het contract opzeggen, maar de rechter in Amsterdam heeft donderdag bepaald dat dit niet zomaar kan.

Schadeclaim

Achmea vindt dat STN Zorg niet goed kan verantwoorden hoe zij het afgelopen jaar de AWBZ-gelden heeft besteed, die zij van Achmea heeft gekregen. Volgens een woordvoerster van Achmea gaat het om een bedrag van 3,7 miljoen euro. Achmea eist dit geld terug. STN Zorg bestrijdt dat er onduidelijkheid is over zo'n groot bedrag aan verzekeringsgeld. Vivian Broex, bestuurder van STN Zorg, stelt dat het niet om een miljoenenclaim gaat, maar om enkele tienduizenden euro’s.

Gelijk oordeel voor Agis

Ook verzekeraar Agis wil geen contract meer afsluiten met STN Zorg. Agis maakt zich zorgen over de continuïteit van de zorg, lichtte een woordvoerder toe. STN Zorg daagde naast Achmea ook Agis voor de rechter. Dit kort geding diende woensdag; ook in deze zaak stelde de rechter STN Zorg in het gelijk. Agis kan niet zomaar onder het contract uit.(ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top