ACTUEEL

ActiZ benoemt nieuw bestuurslid

Bestuursvoorzitter Petra van Dam van Amsta is toegetreden tot het bestuur van brancheorganisatie ActiZ. Ze volgt Jos Stienen (Zorggroep Almere) op, die onlangs met pensioen is gegaan.

“Het werk van ActiZ is belangrijk voor zorgorganisaties. Ik vind het boeiend en waardevol daar mijn bijdrage aan te leveren”, motiveert Van Dam haar beslissing om in bestuur van ActiZ zitting te nemen. “Op de agenda staan alle thema’s die belangrijk zijn voor de continuïteit van zorgorganisaties en de kwaliteit van leven van onze cliënten. Nu ik twee jaar als bestuurder in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg werk, en alle ontwikkelingen overzie die er zijn geweest en nog komen, dan is het een zeer gevarieerde en uitdagende klus.”

Van Dam is sinds 2013 voorzitter van de raad van bestuur van Amsta. Deze organisatie biedt persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam. Eerder was bewegingswetenschapper Van Dam onder meer bestuurder van ggz-instelling Arkin in Amsterdam. Daarnaast heeft zij in de afgelopen jaren diverse nevenfuncties vervuld, waaronder voorzitter raad van toezicht Eckmunde, commissaris Beweging 3.0 en lid van de commissie preventie psychische aandoeningen ZonMw.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top