Finance

Orbis start reorganisatie nog dit jaar

Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard verwacht nog dit jaar met de eerder aangekondigde grote reorganisatie te kunnen beginnen. Dat zei een woordvoerder van Orbis donderdag desgevraagd. De reorganisatie moet op jaarbasis 32 miljoen euro besparen.

Boventallige medewerkers

Bij Orbis is geen werk meer voor 550 medewerkers. Voor nog eens 150 werknemers moet een andere baan binnen het concern worden gevonden. Orbis heeft voldoende borgstellingen binnen om een sociaal plan te kunnen betalen. Alleen moet over de financiering nog overeenstemming met de banken worden bereikt.

Uitstel reorganisatie Orbis

De in maart aangekondigde reorganisatie is al meerdere keren uitgesteld. Een maand geleden maakte Orbis bekend de voorgenomen reorganisatie voor onbepaalde tijd uit te stellen vanwege onvoldoende zekerheid over de financiering van de reorganisatie en het sociaal plan. De medewerkers kregen toen te horen dat er eind oktober meer duidelijkheid zou komen. Maar ook nu kan Orbis nog geen datum noemen, behalve dat in ieder geval nog dit jaar de eerste “boventalligheidsgesprekken” zullen plaatshebben. Bij Orbis zijn momenteel 5500 mensen werkzaam.

Borgstelling en financiering plannen Orbis

Orbis, de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, zorgverzekeraar CZ en de medisch specialisten van Orbis kwamen in juli tot een principeakkoord. Daarin zijn de inhoud van de borgstelling en de financiering van de reorganisatie vastgelegd.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top