ACTUEEL

MST stuurt gedupeerden ex-neuroloog excuusbrief

Medisch Spectrum Twente (MST) betuigt in een brief spijt over de schade die ex-neuroloog Jansen Steur aan tientallen patiënten van het ziekenhuis heeft berokkend. Gedupeerden krijgen vandaag de brief van Herre Kingma, voorzitter van de raad van bestuur van het MST. Dat meldt TC Tubantia.

Selectieve excuusbrief

De brief is verstuurd naar betrokken patiënten met wie het ziekenhuis al een schikking heeft getroffen in zaken waarin het MST haar aansprakelijkheid al had erkent. TC Tubantia meldt dat letselschadespecialist Yme Drost, die tientallen slachtoffers van Jansen Steur bijstaat, het jammer vindt dat het MST geen excuus maakt aan alle gedupeerden, ook degenen met wie geen regeling is getroffen.

Vertrouwen in MST herwinnen

Kingma hoopt dat het ziekenhuis het vertrouwen weer herwint na alles wat er is voorgevallen. In de brief verwijst hij de maatregelen die het MST heeft getroffen, aldus RTV Oost. Eén daarvan is de nazorgpoli voor voormalige patiënten van de neuroloog. Hier kunnen zij terecht met vragen, voor gesprekken met een vertrouwenspersoon, psychologische hulp en geestelijke bijstand.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

2 november 2009

"We zeggen alleen sorry als er een schikking is getroffen." Tsja, dan is het wellicht verstandiger om gewoon je mond te houden. Reputatieschade wordt hiermee eerder vergroot dan beteugeld.Juridische haarkloverij wint het bij dit soort bestuurders blijkbaar nog steeds van medemenselijkheid. Dit doet het imago van de zieknhuiszorg. Juridisch gezien toppers, moreel gezien geen knip voor de neus waard.Wat ik persoonlijk vind van al die mensen die zich (net als die twee artsen onlangs in de Volkskrant) verschuilen achter het feit dat ze niets MOGEN zeggen? Ik vind dat je in zo'n setting als arts niet zou moeten willen werken! Ben je er nou voor de patient of voor de verzekeraar? Lees de eed er gerust nog eens op na...

Top