Finance

'Ontslagronde bij thuiszorgbedrijf Vérian'

Thuiszorgbedrijf Vérian gaat zeshonderd medewerkers ontslaan. De onderneming vraagt per 1 juli collectief ontslag aan, maakte vakbond CNV vrijdag bekend.

De reden voor de organisatie is volgens CNV dat gemeentes, waaronder Apeldoorn, onvoldoende betalen voor de thuiszorgdiensten van het bedrijf.

Vérian komt vrijdag om 15.30 uur met een persverklaring, laat een woordvoerster van het bedrijf weten. "Verder kan ik er nu niets over zeggen". Het bedrijf heeft in totaal 3300 medewerkers in dienst. Het personeel is op de hoogte gebracht van de reorganisatieplannen.

Vérian wilde vorig jaar de lonen van honderden medewerkers met 20 tot 30 procent verlagen. FNV was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. De vakbond won de zaak, de loonsverlaging moest worden teruggedraaid.

Huishoudelijke hulp

De problemen bij Vérian staan niet op zichzelf. Eerder kwamen andere grote thuiszorgbedrijven al in financiële problemen door de lage tarieven die gemeenten voor huishoudelijke hulp willen betalen. Zo moest TSN Thuiszorg, het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland, vorig jaar uitstel van betaling aanvragen omdat het de rekeningen niet meer kon betalen. Ook dit bedrijf zag zich genoodzaakt de lonen van medewerkers flink te verlagen, maar werd net als Vérian teruggefloten door de rechter. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top