ACTUEEL

Kamer: recht op jeugdzorg moet behouden blijven

Het recht op jeugdzorg moet overeind blijven. Zo reageert de Tweede Kamer op een evaluatie van de Wet op de jeugdzorg die komende week verschijnt. Volgens het evaluatierapport, dat stelt dat de jeugdzorg grote problemen kent, moet het wettelijk verankerd recht op deze zorg mogelijk verdwijnen. RTL Nieuws berichtte donderdag al over de evaluatie.

Afschaffen recht op jeugdzorg

VVD'er Anouchka van Miltenburg noemt het idee om het recht op jeugdzorg af te schaffen bizar. “Als een ziekenhuis niet goed functioneert, ga je toch ook niet het recht op gezondheidszorg afschaffen?” De PvdA wil hier zeker niet aan tornen. Ook GroenLinks houdt vast aan het recht op jeugdzorg, al zal er wel wat moeten worden gedaan aan het steeds grotere beroep dat jongeren doen op de provinciale jeugdzorg.

Toekomst jeugdzorg

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) had een onafhankelijk bureau opdracht gegeven nog dit jaar de Wet op de jeugdzorg tegen het licht te houden. Zelf komt hij begin volgend jaar met zijn visie over hoe het verder moet met deze zorg. Daarover wil hij nog deze kabinetsperiode knopen doorhakken. Dat er jeugdzorg zal blijven, staat voor de minister vast. Het gaat alleen om de manier waarop die georganiseerd moet worden.

Kritiek op jeugdzorg

In de Kamer klinkt ook al langer kritiek op de jeugdzorg. Instanties zouden te veel langs elkaar heen werken en de wachtlijsten vormen een hardnekkig probleem in deze vorm van zorg. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top