ACTUEEL

Geschorste Nederlandse arts wordt acupuncturist in Spanje

Herman Zoon die ondanks een levenslange schorsing al twintig jaar in Spanje werkt als huisarts, stopt daarmee. Hij gaat verder als acupuncturist. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Herman Zoon had in de jaren '90 in het nieuws een vrouw geholpen had te sterven, zonder een tweede huisarts te raadplegen. Ook zou hij hebben geknoeid met recepten, medische fouten hebben gemaakt en was hij zelfs enige tijd verslaafd aan cocaïne en ritalin, volgens het AD. Het Medisch Tuchtcollege schorste hem levenslang.

Aan de Costa Blanca bouwde hij een nieuw bestaan op als arts, en werd volgens de krant geliefd bij Nederlandse en Belgische gepensioneerden in en rond het dorp Calpe aan de Costa Blanca. De meeste patiënten zouden op de hoogte zijn van zijn verleden, maar geloven toch in hem als arts.

'Gelazer'

De Spaanse justitie heeft hem regelmatig boetes opgelegd. De 65-jarige Zoon stopt als arts omdat hij naar eigen zeggen "geen gelazer" meer wil. Hij gaat verder als acupuncturist "om wat om handen te hebben". Hij zegt in het verleden een cursus als acupuncturist te hebben gevolgd. Of hij daadwerkelijk stopt als arts, betwijfelen critici die al vaker aangifte tegen hem deden. Daarom moet Zoon 1 februari weer voor de rechter verschijnen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top