ACTUEEL

Boodschappenpakket is Het Beste Zorgidee 2009

Het idee om patiënten bij ontslag uit het ziekenhuis een boodschappenpakket mee te geven zodat ze niet direct zelf boodschappen hoeven te doen bij thuiskomst, is door ONVZ verkozen tot ‘Het Beste Zorgidee 2009’. De zorgverzekeraar beloont Renate Rammeloo uit Breskens met 10.000 euro voor haar winnende idee.

Idee is uniek in eenvoud

“Het idee van Renate is uniek in haar eenvoud. Iedereen kent het probleem en dit is een goede oplossing die ook nog eens goed en snel uitvoerbaar is. Samen met Renate zullen we ernaar streven het idee te realiseren”, zegt Erno Kleijnenberg, voorzitter van de raad van bestuur bij ONVZ en jurylid.

Genomineerden Beste Zorgidee

ONVZ koos Rammeloo’s idee uit tweehonderd inzendingen. Genomineerd was ook de ‘Dit ben ik kaart’; een kaart op A4-formaat voor mensen met een verstandelijke beperking waarop de zorgverlener snel kan lezen wie de persoon is en waarmee rekening gehouden moet worden. De derde genomineerde was het idee van een verwenpakket; een pakket met producten en samples van bedrijven en een folder van vriendenstichtingen bijvoorbeeld. Dit zou de patiënt mee moeten krijgen na afronding van een zorgbehandeling, zodat hij bij thuiskomst de benodigde stappen eenvoudig kan zetten.

Vernieuwende zorg-ideeën

ONVZ verkiest elk jaar ‘Het Beste Zorgidee’ onder het mom van ‘vernieuwende ideeën zijn onmisbaar voor de zorg’. Alleen door te innoveren, kunnen we de zorg betaalbaar en kwalitatief hoogstaand houden, vindt  ONVZ.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top