Tech

‘IT-totaalpakket faciliteert zzp’er’

Particuliere en pgb-cliënten samenbrengen met zzp’ers, dat is waar het nieuwe bedrijfsonderdeel Vivent Omzorgen van de gelijknamige zorgaanbieder in Den Bosch naar streeft. Het flexibele zorgsysteem Suite4Care gaat hierbij een sleutelrol vervullen.

Met de IT-oplossing van fabrikant Centric verwacht Vivent de zzp´er optimaal in het zorgproces te kunnen faciliteren. Uitgangspunt daarbij is dat de klant volledig de regie kan nemen, terwijl de hulpverlener in samenspraak met de cliënt maximaal zelfstandig kan opereren. Behalve een backofficesysteem, een planningstool en een digitaal dossier bevat het systeem een app, die de zzp’er op locatie kan gebruiken. De zzp’ers kunnen in Suite4Care digitaal rapporteren, hun planning bijhouden en cliëntgegevens toevoegen.

Match

“Vivent houdt zich niet bezig met de inhoudelijke zorg, daar is de zzp’er zelf verantwoordelijk voor. Wij maken de match tussen cliënt en zzp’er en ondersteunen de zzp’er bij de processen eromheen”, aldus Bob de Beer, manager Vivent Omzorgen. “We zochten dan ook een totaalpakket dat ingericht kan worden op een volledige inzet van zzp’ers en hebben dat gevonden in Suite4Care van Centric.”

Een groot voordeel is volgens De Beer dat aan het systeem ook een roadmap is gekoppeld. “Dat geeft ons de garantie geeft dat Centric met de markt blijft meebewegen. Het is dus niet alleen een systeem dat nú voldoet, maar dat ook meegaat met veranderende wet- en regelgeving en procedures in de toekomst.”

Centric is op 18 januari gestart met de implementatie van het zorgsysteem. De verwachting is dat  Vivent Omzorgen half februari met Suite4Care aan de slag kan.

Vivent biedt in de regio Den Bosch zorg, zowel bij mensen thuis als vanuit woonzorgcentra. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en ruim 700 vrijwilligers.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top