ACTUEEL

Leerink versterkt dagelijks bestuur LNAZ

Bestuursvoorzitter Bas Leerink van het Medisch Spectrum Twente (MST) is toegetreden tot het dagelijks bestuur van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Bestuursvoorzitter Bart Berden van het St Elisabeth-TweeSteden stopt met de komst van Leerink als voorzitter van het dagelijks bestuur.

Klinisch chemicus Leerink is sinds mei 2013 voorzitter van de raad van bestuur van het MST. Eerder werkte hij als management consultant gewerkt bij McKinsey & Company, in welke hoedanigheid hij brede ervaring heeft opgedaan in de gezondheidszorg in binnen- en buitenland. In 2008 werd Leerink lid van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis, waar hij in april 2012 verantwoordelijk werd voor strategie en ontwikkeling.

Leerink vormt binnen het LNAZ samen met Ernst Kuipers het dagelijks bestuur van het LNAZ. Kuipers volgt Berden op als voorzitter. Berden vervulde deze rol vanaf 2007.
Binnen het LNAZ werken acute zorgnetwerken samen met betrokken ketenpartners en professionals aan de optimale toegankelijkheid van acute zorg. Voor iedere patiënt met een acute zorgvraag: elke dag, ook bij opgeschaalde zorg bij rampen en crises.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top