ACTUEEL

Pluryn beste Calibris Leerbedrijf 2009 in de zorg

Gehandicaptenorganisatie Pluryn uit Oosterbeek is afgelopen week uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2009 in de sector Zorg.  Beide andere genomineerde leerbedrijven waren ziekenhuis Nij Smellinghe uit Drachten en de Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg (PSW) uit Herten.

Drie bijzondere leerbedrijven

“Pluryn, Nij Smellinghe en PSW zijn drie bijzondere leerbedrijven”, zei juryvoorzitter en VGN-medewerker Hans Timmerman bij de prijsuitreiking. “Voor de jury was doorslaggevend dat Pluryn het leren in de praktijk op een strategisch niveau heeft weten te tillen.” Timmernas reikte de prijs - een sculptuur en een cheque van 2.000 euro - uit.

Vijftien procent leerlingen

Pluryn heeft in enkele jaren tijd het streefgetal van vijftien procent leerlingen gerealiseerd gerealiseerd. Gelijktijdig investeerde de organisatie in innovatie; samen met andere gehandicaptenzorginstellingen, ROC Rijn IJssel en ROC Nijmegen heeft zij invulling gegeven aan de nieuwe opleiding Maatschappelijke Zorg. Ook heeft Pluryn het eigen instrument Beroepshouding ontwikkeld voor de stagebegeleiding en het concept leerafdeling in de gehandicaptenzorg ingevoerd.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. Daarnaast zet Calibris zich in voor het verbeteren van de aansluiting tussen de vraag van de arbeidsmarkt en het aanbod van het beroepsonderwijs op landelijk, regionaal en instellingsniveau.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top