ACTUEEL

Isala schoffeert ook St Jansdal met advertentie

Naast de Treant Zorggroep heeft Isala ook het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk tegen de haren ingestreken met een paginagrote advertentie in de lokale media. In de advertentie waarschuwt Isala Zilveren Kruis-verzekerden met budgetpolis voor behandeling in het St Jansdal.

In de advertentie claimt Isala dat verzekerden met een budgetverzekering in Harderwijk moeten bijbetalen voor basiszorg. “Met een budgetpolis van Zilveren Kruis (Achmea) kan een patiënt bijvoorbeeld niet zonder bijbetaling terecht, voor basiszorg, in Bethesda in Hoogeveen, het Scheper ziekenhuis in Emmen en St. Jansdal in Harderwijk”, zo luidt de tekst. “Bij Isala en Isala Diaconessenhuis kan een patiënt met deze polis gewoon terecht.”

Misleidend

Volgens scheidend bestuursvoorzitter Albert Arp van het St Jansdal is de claim “onjuist en misleidend”.  “Hoe dom om een onjuiste en misleidende advertentie te plaatsen”, laat hij via social media weten. “Jokkebrokken: want verloskunde en spoed wordt gewoon vergoed is namelijk basis..... Consumenten gaan dat niet leuk vinden.” Eerder liet bestuurder Marcel Kuin van de Treant Zorggroep, waaronder de ziekenhuizen in Hoogeveen en Emmen vallen, zich in vergelijkbare bewoordingen uit.

Planbare zorg

Bij monde van woordvoerster Christine Rompa laat Zilveren Kruis weten dat eventuele eigen betalingen binnen de budgetverzekering alleen “planbare” basiszorg betreffen, een toevoeging die Isala in de advertentie achterwege laat. Voor het overige noemt ze de affaire een zaak van de ziekenhuizen, maar ze benadrukt dat er voor plaatsing  geen contact is geweest tussen Zilveren Kruis en Isala, laat staan dat er sprake is geweest van goedkeuring. “Wij hebben het ook in de krant moeten lezen”, reageert een woordvoerster. “Wij hebben nadien contact gezocht met het St Jansdal en Treant om te voorkomen dat er ‘ruis op de lijn’ zou komen.”

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Arend Jan Poelarends

27 januari 2016

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjC56yY5MnKAhVD_Q4KHWBrBfAQFggmMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.stjansdal.nl%2Fover-st-jansdal%2Fin-het-nieuws%2Fbasis-budget-polissen-hebben-beperkingen.htm&usg=AFQjCNGi8BiObGIgKH8j0BdbuaF_flem0Q

Arend Jan Poelarends

27 januari 2016

https://www.stjansdal.nl/over-st-jansdal/in-het-nieuws/basis-budget-polissen-hebben-beperkingen.htm

tjark reininga

28 januari 2016

triest dat publieke instellingen zo dienstbaar moeten zijn aan commerciële belangen.

Top