HRM

FNV-leden akkoord met cao Jeugdzorg

Een grote meerderheid van de FNV-leden heeft ingestemd met de cao Jeugdzorg. Daarmee is de cao een feit en geldt deze nu voor de 30 duizend werknemers in de sector.

Maandag sloot de ledenraadpleging over het bereikte onderhandelaarsakkoord.

Volgens de FNV is 93,5 procent van de stemmers voor het akkoord en is 6,5 procent tegen. Ook Jeugdzorg Nederland, CNV en FBZ hebben aangegeven in te kunnen stemmen met de cao. In de nieuwe krijgen de werknemers per 1 januari 2016 een loonsverhoging van 1,85 procent en er worden  betere afspraken gemaakt over overname van het personeel na een aanbestedingstraject.

In de cao is verder onder meer vastgelegd dat er reparatie plaatsvindt van het derde WW-jaar. Ook krijgen werknemers een transitievergoeding in plaats van wachtgeld met enkele overgangsmaatregelen en de opgebouwde transitievergoeding mag mee naar een nieuwe werkgever binnen de jeugdzorg als de oude werkgever met ontslag dreigt. Ook zijn er betere afspraken gemaakt over overname personeel na aanbesteding en geldt de onregelmatigheidstoeslag ook over het wettelijk verlof.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top