Tech

Máxima MC beproeft ‘babylance’

Het Máxima Medisch Centrum in januari heeft het komende jaar een speciale ambulance beschikbaar voor het vervoer van couveusebaby’s. Als de ‘babylance’ voldoet krijgt de voorziening een vaste plek in Veldhoven.

In de regel kost het vervoeren van couveusebaby’s veel tijd door de inzet van reguliere ambulances. Met deze nieuwe werkwijze is er een ambulance vrij inclusief chauffeur die alle dagen standby staat en alleen ingezet wordt voor couveusevervoer.

Er vinden regelmatig transporten plaats vanuit een regulier ziekenhuis waar deze baby’s zijn geboren naar Máxima MC, dat beschikt over een kinder-IC, en vanuit Máxima MC naar specialistische centra waar operaties worden uitgevoerd, zoals Nijmegen of Maastricht. Het vervoer van deze baby’s gebeurt met een speciale brancard waarop een couveuse met allerlei medische apparatuur is bevestigd.

Extra voertuig

De babylance wordt niet ingezet voor reguliere zorg, aangezien deze daar niet geschikt voor is. De babylance is een extra voertuig in de regio en vervangt geen reguliere ambulance uit het bestaande wagenpark.

Het belangrijkste praktische probleem is de standplaats. Op het terrein van MMC is op dit moment nog geen locatie die voldoet aan de eisen die een stallingsplaats heeft. Daarom is voorlopig gekozen voor de lokale brandweerkazerne die wel voldoet en gunstig is gelegen ten opzichte van MMC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top