ACTUEEL

Stichting VUmc Fonds benoemt nieuwe voorzitter en leden rvt

Voormalig bestuursvoorzitter Niek Hoek van Delta Lloyd is benoemd tot voorzitter van de nieuwe raad van toezicht van Stichting VUmc Fonds. Als leden zijn toegetreden: Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO, Simone Heidema, CEO van CPI Risk Finance Governance, en Peter Verbaas, oprichter en directeur van Charistar.

De Stichting VUmc Fonds werft financiën voor aanvullend medisch wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg, met een focus op neurologie en oncologie. Dankzij het Fonds kan VUmc bijvoorbeeld extra onderzoek doen naar betere behandelingen van Alzheimer, MS en bepaalde vormen van kinderkanker. Het VUmc Fonds is opgericht in 2000 en werft jaarlijks circa 3 miljoen euro onder particulieren, bedrijven en vermogensfondsen.

De raad van toezicht ziet toe op het beleid van het bestuur van Stichting VUmc Fonds, functioneert als adviseur en klankbord en draagt zorg voor een goed functionerend bestuur. Het bestuur bestaat momenteel uit voorzitter John de Die, bestuurder/commissaris bij verschillende bedrijven en instellingen, en Ine van Hest, voormalig directeur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Op korte termijn volgt nadere berichtgeving over de verdere versterking van het bestuur. De Stichting wordt ondersteund door het team Sponsoring & Fondsenwerving van VUmc.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

3 februari 2016

Doet me denken aan het sparen plaatjes van beroemde oude filmsterren in een plakboek. Wat is dat toch die honger naar hoogmogenden veelal niet gehinderd door enige tijd in raden van toezicht?

Top