ACTUEEL

RIVM onderzoekt hardere maatregelen bij Q-koorts

Het RIVM  gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden en kosten van het verplaatsen of ruimen van bedrijven die besmet zijn met Q-koorts. De ministers van Landbouw en VWS hebben hiertoe opdracht gegeven. Dat heeft directeur Infectieziekten Roel Coutinho van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagavond in het tv-programma Nova gezegd.

Maatregelen tegen Q-koorts

Coutinho vraagt zich gezien de snelle verspreiding van de Q-koorts af, of de maatregelen die de overheid inzet, afdoende zijn. Tot nu toe pakt de overheid de bacterie vooral aan met vaccinaties van de dieren. Coutinho pleitte al eerder voor verplaatsing of sluiting van bedrijven.

Q-koorts eist zes levens

De bacterie Q-koorts komt vrij bij miskramen van zieke geiten en schapen, verspreidt zich door de lucht en heeft dit jaar al meer dan tweeduizend Nederlanders ziek gemaakt. Zes mensen zijn overleden aan de gevolgen. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top