Finance

Mika Thuiscoach is failliet

Mika Thuiscoach BV, een gezamenlijke BV van Fundis en Kwadraad, is 2 februari 2016 door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De zorgorganisatie kon niet langer de kosten dekken voor de zorg die zij leverde.

Het failliete Mika Thuiscoach bood zorg aan kwetsbare gezinnen en cliënten in de regio Gouda / Zoetermeer. De organisatie vroeg in december 2015 uitstel van betaling aan vanwege de sterk gedaalde tarieven die vanuit de WMO beschikbaar waren voor maatwerkvoorzieningen.

Vakbonden

In januari 2016 riepen de vakbonden CNV en FNV gezamenlijk nog op tot actie van de gemeenten om het faillissement te voorkomen zodat kwetsbare inwoners hun vaste begeleiders niet kwijt zouden raken. "Dit gaat ten koste van de kwaliteit van zorg, omdat de vertrouwensband die je als begeleider met je cliënt hebt juist zo belangrijk is," stelden zij destijds.

De gezinscoaches die, bij de oprichting van MIKA, zijn overgestapt vanuit Kwadraad zullen in overleg met de curator op korte termijn terugkeren bij Kwadraad om vanuit Kwadraad waar mogelijk de ondersteuning van kwetsbare gezinnen te continueren. Kwadraad voert daarnaast met de curator overleg om op korte termijn tot mogelijk aanvullende oplossingen te komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top