Finance

Buurtzorg wil thuiszorg van TSN overnemen

Buurtzorg wil thuiszorg van TSN overnemen

Buurtzorg Nederland wil de meeste thuiszorgactiviteiten van TSN overnemen. Het bedrijf stuurt maandag een definitief aanbod aan de betrokken gemeenten. De bewindvoerders van TSN noemen het plan van Buurtzorg ,,het beste voor de medewerkers en cliënten'' en adviseren om het te steunen.

TSN maakte dat vrijdag bekend. De gemeenten hebben twee weken de tijd om op het voorstel van Buurtzorg te reageren. Buurtzorg is de grootste aanbieder van wijkverpleging.

Over de inhoud van het plan is nog niets bekend. De bewindvoerders dringen er bij de gemeenten op aan dat zij hun rekeningen op tijd betalen, zodat de TSN-medewerkers ook in februari hun salaris krijgen. "De continuïteit van zorg aan de 40.000 cliënten en de werkgelegenheid voor 10.000 medewerkers van TSN Thuiszorg staat voorop.''

TSN kreeg eind november uitstel van betaling. Volgens de bewindvoerders is "een faillissement binnen enkele dagen'' niet aan de orde.

"Heel goed nieuws"

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) vindt de berichten dat de bewindvoerders en Buurtzorg met een voorstel komen "heel goed nieuws''.

"Heel veel mensen hebben heel lang in onzekerheid gezeten. Dit plan maakt het mogelijk dat ouderen hun vertrouwde hulp houden en werknemers hun baan en salaris. Dat is altijd mijn inzet geweest'', aldus Van Rijn. De staatssecretaris bracht de afgelopen weken partijen bij elkaar om tot een oplossing te komen.

Hij stelt: "Wethouders en gemeenteraden kunnen instemmen met een plan om goede zorg voor hun inwoners te regelen. Je ziet dat als je partijen met goede intenties bij elkaar om tafel zet, dat die eruit kunnen komen. Dat is heel bemoedigend, want er is nu toekomst voor de werknemers van TSN.''

Patiënten

Ook de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) is "heel blij dat TSN Thuiszorg wordt gered''. De belangenvereniging hoopt "dat de zorg voor de mensen die hiervan afhankelijk zijn in elk geval niet verandert. En als Buurtzorg de kwaliteit kan verbeteren, juichen we dat alleen maar toe.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top