Tech

'Robuuste' software levert CSC nieuw contract DBC Grouper op

VECOZO en CSC Nederland hebben een contract gesloten voor het hosten, beheren en doorontwikkelen van de DBC Grouper. VECOZO heeft de verantwoordelijkheid voor de grouper op 1 januari overgenomen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Het contract met CSC omvat de hosting van en het onderhoud aan de door CSC ontwikkelde DBC Grouper. Het contract tussen VECOZO en CSC is inclusief het beheer van de test-, acceptatie- en productiesystemen voor de DBC Grouper. Hierin inbegrepen zijn netwerkbeheer, databasebeheer en monitoring van de omgeving waarin de DBC Grouper draait.

Digitale spil

De DBC Grouper is de digitale spil van het declaratieproces, waarmee alle Nederlandse zorginstellingen centraal hun verrichtingen aanmelden voor financiële afhandeling door de zorgverzekeraars. De DBC Grouper verwerkt circa 15 miljoen berichten per maand, en heeft de afgelopen jaren een uptime 100 procent gehad met verwerkingstijden die ruim binnen de specificaties vallen. Daarmee is de declaratiesoftware van CSC bijzonder robuust gebleken, aldus VECOZO. Zorgactiviteiten worden snel en met een hoge betrouwbaarheid omgezet naar declarabele producten.

Overnemen

VECOZO draagt als centraal communicatiepunt voor ketenpartijen in de zorg de verantwoordelijkheid voor de digitale omgeving waarin de berichten worden uitgewisseld tussen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten. Voor de DBC Grouper handelt VECOZO in opdracht van Stichting Grouper, bestaande uit de brancheverenigingen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars. De stichting nam op 1 januari Declaratie Grouper en de Onder Handen Werk (OHW)-Grouper over van de NZa.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top