ACTUEEL

NVZ-directeur Gita Gallé naar Jeroen Bosch Ziekenhuis

Gita Gallé, directeur van de NVZ Vereniging van ziekenhuizen, treedt per 1 februari 2010 toe tot de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gallé zal in haar nieuwe functie met name een rol spelen bij de invoering van een nieuwe, meer klantgerichte inrichting van de patiëntenzorg.

Gallé als NVZ-directeur

Gallé is sinds 2004 directeur van de NVZ. Vanuit deze functie is zij op hoofdlijnen betrokken bij alle ontwikkelingen in de zorg. Gallé: “Een volgende stap zou nog meer richting beleid kunnen gaan. Maar ik kies er heel bewust voor om bij een ziekenhuis met veel potentie een aantal ambities op het gebied van kwaliteit van zorg ook daadwerkelijk in praktijk te brengen”.

Portefeuilleverdeling bestuur

De portefeuilleverdeling tussen de drie leden van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat nog niet vast. Wel is al duidelijk dat elk bestuurslid rechtstreeks leiding zal geven aan een aantal eenheden in de patiëntenzorg. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis acht korte lijnen naar de raad van bestuur noodzakelijk om snel te kunnen spelen op de individuele zorgvraag van de patiënt.

Loopbaan Gita Gallé

Gita Gallé heeft een ruime managementervaring opgedaan in het bedrijfsleven en bij de overheid. Nadat zij haar studie Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht had afgerond, heeft zij een aantal jaren bij KLM gewerkt in functies waarbij verbetering van de serviceverlening aan passagiers centraal stond. Ook in haar functie als directeur van de Publieksdienst van de Gemeente Almere was de dienstverlening aan individuele burgers een belangrijk item.

Bestuurlijke ervaring

Gallé was onder meer bestuurslid en vice-voorzitter bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid.  Haar kennis en ervaring zullen van grote betekenis zijn voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis dat in 2011 het meest patiëntgerichte en patiëntveilige ziekenhuis van Nederland wil zijn.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

ZwanikkenLeenders

3 november 2009

Jeroen Bosch ziekenhuis

van harte proficiat

DGo

3 november 2009

Hoi Gita,Van harte gefeliciteerd met je benoeming.

Top