ACTUEEL

Verzekeraar vroeg diagnose ggz-patiënt

Een verzekeraar heeft gegevens van klanten opgevraagd terwijl dat niet mocht. Het ging om de diagnoses en behandelplannen van ggz-patiënten. Die hadden echter een zogeheten privacyverklaring ingevuld, zodat ze dat voor zichzelf konden houden. Het is niet bekend hoe vaak verzekerden om de informatie is gevraagd.

De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid, wil niet zeggen om welke verzekeraar het gaat. Die is er inmiddels mee gestopt. De andere verzekeraars zeggen dat ze nooit om de informatie hebben gevraagd en hebben beloofd dat ze dat ook niet zullen doen.

Patiënten in de geestelijke gezondheidszorg kunnen ervoor zorgen dat hun diagnose en behandeling niet worden vermeld op de declaratie naar de zorgverzekeraar. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

9 februari 2016

Het zal voor verzekeraars niet gemakkelijker worden, in ieder geval voor de niet ggz-vakkundige medewerkers. Immers de DSM lijkt op onderdelen te worden verlaten ( bijv " schizofrenie) en ook zijn er verschillen tussen versies ( bijv " borderline"). Toch maar de genees- en ggzverpleegkundige dienst binnen het verzekeringsbedrijf versterken?

Top