HRM

Toolkit brengt orde in overbodige papierwinkel

Om zorgaanbieders te helpen bij het terugdringen van hun administratieve lasten heeft kenniscentrum Vilans een speciale toolkit ontwikkeld. Staatssecretaris Van Rijn van VWS reikte op 8 februari de eerst exemplaren van ‘Minder papier, meer tijd voor zorg' uit.

"Als ik mensen op de werkvloer vraag hoe we de zorg verder kunnen verbeteren, zeggen zij: 'Geef ons de ruimte’”, aldus Van Rijn. “Schrap alle formulieren en regels die niets toevoegen en alleen maar tijd kosten. Mensen worden soms horendol van al die registraties. Dat moet anders en dit zal daarbij helpen. Want minder administratie betekent meer zorg, zo simpel is het."

De toolkit is gebaseerd op goede voorbeelden, zoals de Opruimdienst van Stichting De Waalboog. Zij slaagden er het afgelopen jaar in om tientallen onnodige registraties af te schaffen. De toolkit helpt instellingen overzichtelijk zaken op een rij te zetten: wat is er wettelijk verplicht? En belangrijker: wat niet? Van die laatste categorie kan gemakkelijk een overzicht gemaakt en wordt de vraag gesteld: kan dit geschrapt worden? Binnen Waardigheid en Trots zijn zes verpleeghuizen hier al mee gestart.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top