ACTUEEL

VWS start verspreiding van H1N1-vaccins

De verspreiding van de eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep onder huisartsen is begonnen. De meeste huisartsen beginnen waarschijnlijk volgende week met prikken. Zij bepalen zelf de ‘prikdagen’, zo heeft het ministerie van VWS maandag laten weten.

Risicogroepen

De gebruikelijke risicogroepen, mensen die kampen met hart- en longproblemen, suikerziekte en zestigplussers, hebben al een oproep gekregen om zich te laten vaccineren. Verder kunnen zwangere vrouwen (vanaf week veertien) een prik krijgen. Dat geldt ook voor gezinsleden en verzorgers van mensen die ernstig ziek kunnen worden of sterven door griep. Zwangere vrouwen zijn via de verloskundige, gynaecoloog of huisarts al ingelicht en moeten zelf een afspraak maken voor een prik. Verzorgers moeten de prik aanvragen als zij die willen. De arts bepaalt vervolgens of zij ervoor in aanmerking komen. Voorlopig is nog onduidelijk of kinderen ook in aanmerking komen voor vaccinatie. Minister Ab Klink wacht daarvoor een advies af van de Gezondheidsraad. Vaccinatie is niet verplicht.

Griepinformatielijn

Steeds meer mensen bellen de griepinformatielijn (0800-1100) van Postbus 51. Afgelopen vrijdag was tot nu toe de drukste dag, met ruim 1500 telefoontjes. Maandag liep het aantal op tot boven 2500. De bellers willen vooral weten waarom kinderen niet gevaccineerd worden, of ze een eigen vaccin kunnen doorgeven of ze vragen naar de eventuele bijwerkingen. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top